3 tips voor een succesvolle pop-up van onderneemster Nomindari

theBox_logo+baseline_apart_CMYK
skief

3 tips voor een succesvolle pop-up van onderneemster Nomindari

27 mei 2024

  1. Home
  2. /
  3. Ondernemersverhalen, Tips
  4. /
  5. 3 tips voor een...

Sinds kort heeft ze haar eigen winkel, maar voor ze in dat avontuur sprong, huurde Nomindari driemaal The Box. Dat is een pop-upconcept in verschillende Vlaamse steden, waarvan Gent twee vestigingen telt. “Ik was het beu om in bijberoep telkens opnieuw op te starten. Bovendien bleven mensen me opzoeken om producten te kopen. Het moment om te springen was dus aangebroken."

Tekst en foto: stad Gent

Wat heb ik geleerd in The Box? Heel veel, want ik had bijvoorbeeld nul verkoopervaring. Door zo’n winkel te runnen leer je dat snel. In totaal huurde ik driemaal The Box. Twee keer deed ik dat in Gent, één keer in Brugge. Dat liep goed waardoor ik er aanvankelijk aan dacht om in bijberoep op te starten en stilaan verder uit te bouwen. Maar die plannen heb ik snel bijgestuurd omdat de vraag te groot werd. Het was het moment om te springen.

blank

Good Wool Story in The Box Gent Nederkouter (foto: Stebo vzw)

Welke 3 tips heb ik dan voor ondernemers die van een pop-up dromen?

  1. Maak een goed businessplan en doe het nodige marktonderzoek. Analyseer je product dus grondig en zoek uit of er een ander product is dat kwalitatiever of goedkoper is. Handel navenant.
  2. Huur je The Box met een of meerdere ondernemers? Een goed idee, maar maak op voorhand goede afspraken. Denk dan aan het percentage ruimte in de winkel, de dagen dat iemand aanwezig moet zijn, etc.
  3. Zorg voor verlichting want je hebt nooit verlichting genoeg. Zoek bijvoorbeeld naar mobiele verlichting zodat je elk hoekje goed kunt uitlichten. Artikels die goed verlicht zijn vallen beter op en verkopen goed.

 

Ook plannen voor een pop-up? Bereid je dan goed voor en laat je bijstaan door de medewerkers van stad Gent. Meer weten? Laat je gegevens achter op deze contactpagina en wij nemen snel (en vrijblijvend) contact met je op!