OVER THE BOX

 1. Home
 2. /
 3. Over the box

Ben jij een creatieve maker en droom je van een eigen winkel? Of heb je een webshop en wil je je product verkopen in een fysieke winkel? Of heb je een schitterend horeca-idee, maar wil je wel eens testen of dit aanslaat bij het grote publiek?

Dan kun je bij The Box terecht. The Box Vlaanderen is een retail- en horeca incubator en biedt een netwerk van plug & play handelspanden voor (startende) ondernemers die op zoek zijn naar een tijdelijke pop-up.

 

Wat betekent plug & play?

 • Het pand is gebruiksklaar: het is geverfd in neutrale kleuren wit / zwart en er hangt een goede verlichting
 • Set modulaire meubels en kaderrails waarmee je het pand naar eigen smaak kunt inrichten
 • Nutsvoorzieningen en wifi zijn aangesloten en klaar voor gebruik
 • Vergunningen voor handel en/of horeca zijn afgeleverd en de verzekeringen geregeld
 • Netwerk van professionele partners en leveranciers

De voordelen van The Box

Met een minimum aan opstartkosten en zonder zorgen neem je tijdelijk je intrek in The Box. Je richt het pand in alsof het je eigen zaak is, ontvangt je klanten, verhoogt je naamsbekendheid en breidt je netwerk uit.

Vijf goede redenen om gebruik te maken van The Box:

 • Geen zware investeringen
 • Laag risico
 • Vlot en naar eigen stijl inrichten
 • Ideale testfase
 • Deskundig advies

Onze missie

Elke ondernemer moet de kans krijgen om zijn/haar droom waar te maken. Een zaak opstarten is vaak een grote stap mét een hoog kostenplaatje. In The Box kunnen (startende) ondernemers hun horeca- of winkelidee op korte termijn uittesten. En dit zonder zware financiële investeringen en zonder gebonden te zijn aan een langdurige handelsovereenkomst. Zo geeft The Box zuurstof aan handelskernen.

The Box Community

Je maak deel uit van een netwerk van ondernemers. Dit biedt interessante samenwerkingsmogelijkheden. We nodigen je regelmatig uit. Via interessante lezingen en workshops houden we je op de hoogte over allerlei trends en weetjes.

Zie je een win-win in een samenwerking met andere ondernemers? Zoek je een manier om kosten te delen? Wil je je aanbod, bereik en omzet vergroten?

Word lid van onze Facebookgroep “The Box Community”

De geschiedenis van The Box Vlaanderen

Het idee van The Box – in 2012 bedacht door Stebomedewerkers – draait het concept van een pop up om. In tegenstelling tot het klassieke idee van een ondernemer die op verschillende plaatsen een pop-up opzet, is er één plaats waar telkens andere ondernemers pop-uppen. Zo ontstaat een try-out platform voor startende ondernemers, én creëert The Box zuurstof in de handelskern waarin ze ligt. Dit idee leidde tot de oprichting van The Box Genk.


Van The Box Genk naar The Box Vlaanderen

The Box Genk trok de aandacht van heel wat centrumsteden. Midden 2015 werd een EFRO dossier ingediend met een aantal steden als partner. Het beproefde concept werd verder uitgerold in samenwerking met steden Gent, Brugge, Mechelen en Turnhout. Drie jaar na de opening in Genk, werd The Box Vlaanderen geboren, een keten van vijf Boxen in evenveel Vlaamse steden. Vandaag zijn er zeven Boxen in zes centrumsteden, met name Oostende, Gent, Antwerpen, Turnhout, Hasselt en Genk. Zij opereren onder één koepel, één naam en één logo. De communicatie wordt gezamenlijk gevoerd vanuit één platform. Uiteraard is er ruimte voor de eigen couleur locale. Elke box heeft een sterke lokale verankering.

Stebo vzw

The Box Vlaanderen is een concept van Stebo, in samenwerking met de steden waar The Box gelegen is. Stebo vzw is een onafhankelijke private social profit organisatie die haar strepen verdiend heeft met projectwerk (inclusief het ontwikkelen en uitvoeren van projecten voor lokale overheden), participatieprocessen en co-creatie. Ontdek het aanbod van Stebo.