OVER THE BOX

 1. Home
 2. /
 3. Over the box

Ben jij een creatieve maker en droom je van een eigen winkel? Of heb je een webshop en wil je je product verkopen in een fysieke winkel? Of heb je een schitterend horeca-idee, maar wil je wel eens testen of dit aanslaat bij het grote publiek?

Dan kun je bij The Box terecht. The Box Vlaanderen is een retail- en horeca incubator en biedt een netwerk van plug & play handelspanden voor (startende) ondernemers die op zoek zijn naar een tijdelijke pop-up.

 

Wat betekent plug & play?

 • Het pand is gebruiksklaar: het is geverfd in neutrale kleuren wit / zwart en er hangt een goede verlichting
 • Set modulaire meubels waarmee je het pand naar eigen smaak kunt inrichten
 • Nutsvoorzieningen en wifi zijn aangesloten en klaar voor gebruik
 • Vergunningen voor handel en/of horeca zijn afgeleverd en de verzekeringen geregeld
 • Netwerk van professionele partners en leveranciers

De voordelen van The Box

Met een minimum aan opstartkosten en zonder zorgen neem je tijdelijk je intrek in The Box.  Je richt het pand in alsof het je eigen zaak is, ontvangt je klanten, verhoogt je naamsbekendheid en breidt je netwerk uit.

Vijf goede redenen om gebruik te maken van The Box:

 • Geen zware investeringen
 • Laag risico
 • Vlot en naar eigen stijl inrichten
 • Ideale testfase
 • Deskundig advies

Onze missie

Bij The Box Vlaanderen vinden we dat elke ondernemer de kans moet krijgen om zijn/haar droom waar te maken. De gigantische kosten om een zaak op te starten maken dit vaak moeilijk en een zeer grote stap.

Wij willen ervoor zorgen dat (startende) ondernemers hun horeca- of winkelidee op korte termijn kunnen uittesten zonder zware financiële investeringen en zonder gebonden te zijn aan een langdurige handelsovereenkomst.

Daarnaast willen wij zuurstof geven aan de handelskernen.

The Box Community

Je maakt ook deel uit van een netwerk van The Box ondernemers met interessante samenwerkingsmogelijkheden. Wij nodigen je op regelmatige basis uit voor interessante lezingen of workshops en houden je op de hoogte over allerlei trends en andere handige weetjes.

Zie je een win-win in een samenwerking met andere ondernemers? Zoek je een manier om de kosten te delen of het aanbod, bereik en omzet te vergroten?
Word dan lid van onze Facebookgroep “The Box Community” https://www.facebook.com/groups/theboxgroep

De geschiedenis van The Box Vlaanderen

Het idee van The Box – in 2012 bedacht door Stebomedewerkers – draait het concept van een pop up om. In tegenstelling tot het klassieke idee van een ondernemer die op verschillende plaatsen een pop-up opzet, is er één plaats waar telkens andere ondernemers pop-uppen. Zo ontstaat een try-out platform voor startende ondernemers, én creëert The Box zuurstof in de handelskern waarin ze ligt. Dit idee leidde tot de oprichting van The Box Genk.


Van The Box Genk naar The Box Vlaanderen

The Box Genk trok de aandacht van heel wat centrumsteden. Midden 2015 werd een EFRO dossier ingediend met een aantal steden als partner. Het beproefde concept werd verder uitgerold in samenwerking met steden Gent, Brugge, Mechelen en Turnhout. Drie jaar na de opening in Genk, werd The Box Vlaanderen geboren, een keten van vijf Boxen in evenveel Vlaamse steden. Vandaag zijn zes Boxen in vijf centrumsteden. Zij opereren onder één koepel, één naam en één logo en hebben één platform vanwaar zij hun communicatie voeren. Evenwel heeft iedere The Box in haar stad een lokale verankering met haar couleur locale.

Stebo vzw

The Box Vlaanderen is een concept van Stebo, in samenwerking met de steden waar The Box gelegen is. Stebo vzw is een onafhankelijke private social profit organisatie die haar strepen verdiend heeft met projectwerk (inclusief het ontwikkelen en uitvoeren van projecten voor lokale overheden), participatieprocessen en co-creatie. https://stebo.be/