theBox_logo+baseline_apart_CMYK
skief

Celien Deloof verkoopt kledij in alle maten

08 apr 2022

  1. Home
  2. /
  3. Ondernemersverhalen
  4. /
  5. Celien Deloof verkoopt kledij...

Haar webshop Dett.be draait al twee jaar op volle toeren, maar nu test Celien Deloof, dochter van Margriet Hermans, ook of een fysieke winkel iets voor haar is. Tot 24 april ontdek je haar collectie in The Box Turnhout in de Victoriestraat. 

Celien opende haar webshop in 2019. Een jaar later bleek dat een schot in de roos. Het openbare leven ging in lockdown, de klanten ontdekten de digitale alternatieven. “Dat was ook voor mij een geruststelling”, zegt Celien Deloof. “Vanwege de lockdown vielen al mijn optredens weg. Er waren er nooit zoveel gepland als in 2020.”

De webshop gaf haar niet alleen iets omhanden, het bood de zangeres ook financiële zekerheid. “Maar toen optreden in de zomer van 2021 plots meer mocht, heb ik de focus verlegd en de webshop een heel klein beetje verwaarloosd. Dat wil ik nu weer rechtzetten.”

Dat doet de dochter van Margriet Hermans nu in The Box, waar starters mogen uitproberen of hun concept aanslaat. “Voor mij is dat niet anders. Ik wil hier kijken of het werkt, of mijn stijl aanslaat bij de klanten. Als dat het geval is, wil ik wel overwegen om een echte winkel te openen. Al wordt dat weer puzzelen, want ik moet het kunnen combineren met mijn optredens. Ik treed vaak ’s middags op voor senioren.”

Celien heeft ook een verleden in de vastgoedsector, maar dat is een afgesloten hoofdstuk. “Voorlopig toch, want ik ben mijn opleiding wel aan het afronden. Maar zo’n kledingwinkel is toch een droom. Ik richt me tot klanten van 20 tot 60 jaar, die betaalbare mode op prijs stellen. In de kleine, maar ook in de wat grotere maten. Ik noem dat de curvy line. Mijn liefste peter rijdt zaterdag weer naar Parijs om een hele lading modieuze kleding in grotere maten op te laden.”

blank

De eerste dagen in The Box waren al een succes. “Ik had pas in het weekend wat drukte verwacht, maar ik heb al heel wat verkocht. Je merkt dat mensen die niet de ideale maten hebben, de kleding toch liever eerst eens passen in de winkel. En er is niet alleen knaldrang, maar ook kom-nog-eens-naar-buitendrang. Het zijn niet alleen fans die al in de winkel zijn geweest. Integendeel, zelfs. De meesten hebben me laten weten dat ze in het weekend langskomen. Maar de eerste klant was wel iemand die me al lang op Facebook volgt.”

Dett is in The Box geopend tot 24 april. Ook op zondagvoormiddag. “Misschien springen de mensen die naar de rommelmarkt zijn geweest, ook hier wel eens binnen. Ik zie wel wat het geeft.”