theBox_logo+baseline_apart_CMYK
skief

Collab in de Kempen: het ondernemersverhaal van Birgitte en Charlotte

23 feb 2022

  1. Home
  2. /
  3. Collabs, Ondernemersverhalen
  4. /
  5. Collab in de Kempen:...

In november vorig jaar openden Birgitte en Charlotte gedurende één maand hun pop-up Julia x Studio Char in The Box Turnhout. Beide onderneemsters hadden al een webshop. Birgitte in kledij en accessoires, Charlotte in interieurartikelen. 
Tekst en video: Esther Vandebroek & John Sevenans - Foto's: Luc Gijbels

Naast interieuradvies biedt Charlotte ook grafische vormgeving en webdesign aan. Zo heeft ze Birgitte leren kennen, want ze ontwierp haar website Julia. Het klikte tussen de twee dames en ze beslisten om samen een pop-upwinkel te openen.

 

 

Julia

Een enorme passie en verslaving aan mode lag aan de basis van Julia. In mei 2020 startte Birgitte via Instagram met de verkoop van kledij en accessoires onder de naam Julia. Na een jaar lanceerde ze haar webshop.
"Na een carrière van 10 jaar in de retail werd het tijd om mijn kennis en kunde te gebruiken en mijn eigen bedrijf op te starten", aldus Birgitte.

Studio Char

De droom van Charlotte begon bij de opleiding Interieurvormgeving aan Thomas More in Mechelen. Hier leerde ze schetsen, ontwerpen, kleuren combineren, enz. "Ik kreeg er niet enkel de interieurkriebel te pakken, maar stortte me ook op grafisch werk. Ik perfectioneerde mijn vaardigheden in de opleiding Grafische vormgeving en ontwerp, en ontpopte me verder tot Webdesigner", vertelt Charlotte.

Interieurarchitecte Charlotte maakt van je huis een thuis. Ze gaat aan de slag met het creëren van een mooi en eigenwijs interieur waar jij je helemaal in thuis gaat voelen!  Klik hier voor alle info over Studio Char en wat het voor jou kan betekenen. 

Birgitte selecteert de meest stijlvolle en hippe items, speciaal voor fashion lovers. Koop hier de mooiste dameskleding en accessoires bij Julia.