theBox_logo+baseline_apart_CMYK

Ondernemers in The Box Antwerpen

blank

Guave

31 juli 2023 – 6 augustus 2023

Guave is een kledinglabel dat streeft naar duurzaamheid en (her)waardering van ambachten. Specifiek werkt het met textiel gemaakt door het eeuwenoude ambacht van het batik maken. Guave is voor iedereen die bewust en met kleur door het leven wil gaan.


Wat is de missie van je bedrijf?:

Guave’s missie is om een tegengeluid te geven aan de kledingindustrie, het tempo hiervan te vertragen en altijd te streven naar betere alternatieven. Wij geloven dat duurzaamheid inherent is aan het waarderen van ambachten; kleding gemaakt met aandacht en liefde. Wij zijn van mening dat iedereen daar een eerlijk loon voor moet krijgen.

Waarin onderscheid je je van je concurrenten?

We onderscheiden ons door samenwerkingen aan te gaan met batikmakers, die dit eeuwenoude ambacht met veel toewijding en liefde uitvoeren. In plaats van enkel en alleen opdrachtgever te zijn laten wij het creatieve proces bij de makers. Daarnaast kiezen we voor kleinschalige en lokale productie: volgens een made-to-order systeem (eigen productie), of kleine producties.

Wie zijn je ideale klanten?

Onze klanten zien waarde in ambacht en maken bewuste keuzes wat betreft hun kleding. Een keuze met aandacht voor mens en natuur. De ideale klant kiest bij ons niet alleen voor een kledingstuk, maar ook voor een verhaal. Namelijk, dat van een eeuwenoude traditie en ambacht: het batik maken.

Waar sta je over 5 jaar?

Over vijf jaar hebben we onze processen nog verder weten te verduurzamen. Een belangrijk onderdeel daarvan is om in samenwerking met de makers het batik maken te verduurzamen. Verder streven we naar om de gehele keten korter en transparanter te maken. Tegen deze tijd hebben we Guave weten te introduceren in de rest van Europa en enthousiasme voor ambachten aangewakkerd.

Ik koos voor The Box omdat…

De box heeft een ideale ligging voor ons, in een prachtige straat tussen unieke winkels waar o.a. vintage en duurzame producten worden verkocht. Dit past goed bij onze missie, een ideale plek dus om te onderzoeken wat het Belgische publiek van onze collecties vindt!

Blijf je graag op de hoogte?
Dan sturen wij je maandelijks onze digitale nieuwsbrief

Nieuwsbrief
Voornaam + naam
Voornaam + naam
Voornaam
Naam
Statuut