theBox_logo+baseline_apart_CMYK
skief

Het ondernemersverhaal van Yassin

08 feb 2022

  1. Home
  2. /
  3. Ondernemersverhalen
  4. /
  5. Het ondernemersverhaal van Yassin


 

“Dankzij het pop-up pand van The Box test ik of mijn droom werkelijkheid kan worden”

Reserveer je plek in The Box Gent Dampoort en ontdek of je ondernemersdroom je droomjob kan worden. Yassin doet de test.

Tekst: Nicky Temmerman (Stad Gent) 

Je wil je droom realiseren en een eigen bedrijf starten. Maar hoe begin je daaraan? Yassin vatte de koe bij de hoorns en startte begin dit jaar zijn eerste restaurant op. Om te zien of het aanslaat huurt hij enkele maanden The Box in de Dampoortstraat, een van de 2 pop-up panden van Gent. Daar bakt hij sinds begin dit jaar hamburgers en meer met zijn onderneming: Burgers and Taco’s Gent.

Van de fabriek naar het fornuis

Een poos geleden nam Yassin afscheid van zijn collega’s in de Gentse Coca-Cola fabriek. “Ik ben een rasechte Gentenaar die er al gans zijn leven van droomt om iets in de horecasector te doen,” vertelt Yassin. “Aangezien koken mijn passie is, was het logisch dat ik in die sector terecht zou komen”. De komende maanden vind je Yassin daarom terug in The Box Dampoort, een van de plug & play handelspanden van de Stad Gent. Als ondernemer kan je er voor korte periodes van een weekend tot maximum 3 maanden terecht om je idee uit te testen. Voor een interessante prijs krijg je er de ruimte en alle basisvoorzieningen of vergunningen zomaar bij. Zo kan je er snel en zonder al te veel investeringen, risico’s of papierwerk ontdekken of je droom ook echt je droomjob is.

Stijgende lijn

Ook Yassin maakte van die mogelijkheid gebruik. “Via wat opzoekwerk over pop-ups in Gent, belandde ik al snel op de website van The Box,” vertelt Yassin. “Dat leek me meteen de goede formule om mijn idee tot leven te wekken. Met Burgers en Taco’s probeer ik nu volop te ontdekken of daar ook echt toekomst in zit”. Die eerste test lijkt alvast geslaagd. “Ik vind het in ieder geval heel plezant om mijn eigen baas te zijn. En ook de verkoop loopt niet slecht. Om er een succes van te maken, focus ik me in eerste instantie op takeaway. Al kan je hier ook ter plekke een hapje blijven eten. Ondertussen merk ik ook dat er steeds meer klanten bijkomen via mond-aan-mond reclame. Alleen maar goed nieuws dus,” lacht Yassin.

The Boxen in Gent

Ook zin om je concept uit te testen in de Nederkouter of Dampoortstraat? Vul dan snel het contactformulier in en kom alles over The Box en onze pop-up locaties te weten. Heb je nadien toch nog vragen over de kostprijs, voorwaarden, huurperiode of locatie? Neem dan contact op met het Ondersteuningspunt Ondernemers Gent. Ze helpen je graag op weg.