theBox_logo+baseline_apart_CMYK

Ondernemers in The Box Turnhout

blank

Keramiek Studio Els

Na opleidingen beeldhouwen en monumentale kunsten volgde ik masterclasses porselein in binnen- en buitenland en combineer ik de technieken uit deze disciplines.
Elk stuk wordt nauwgezet met de hand gemaakt: van het creëren van een mal tot een eindproduct.
Ik ben erkend als ambachtsvrouw door de FOD economie.

In The Box van: 30 april 2025 – 24 mei 2025

Openingsuren

open van woensdag t/m zaterdag van 10u tot 18u

Locatie

The Box Turnhout
Victoriestraat 7
2300 Turnhout

Wat is de missie van je bedrijf?

Ik combineer creativiteit met vakmanschap om eigentijds keramiek te creëren dat verwondert.
Met zuiver wit porselein of steengoedklei geef ik elk stuk een uniek karakter.

Hoe bezorg jij jouw klanten een unieke ervaring?

In de pop-up zijn de kleurnuances van dichtbij te bekijken.
Naast de kleurencombinaties die ik voorstel, kunnen klanten zelf een samenstelling maken.
Ik zorg voor een aangename geur met geurkaarsen, zorg voor een versnapering en andere extra’s.
Met veel aandacht voor mooie verpakking sta ik zelf in de pop-up zodat ik een goede uitleg kan geven.

Wie zijn je ideale klanten?

– Mensen die waarde hechten aan vakmanschap en exclusiviteit.
– Kunstliefhebbers geïnteresseerd in keramiek en moderne ambachtelijke technieken.
– Voorbijgangers op zoek naar een geschenk
– Restauranthouders op zoek naar unieke presentaties, serveerobjecten en tafeldecoratie.
– B2B samenwerkingen met andere ondernemers, conceptstores, bloemisten

Wat inspireerde je om dit bedrijf te starten?

Ik ben overgestapt van gepassioneerd hobbyist naar zelfstandige om mijn werk beter te kunnen tonen.
Regelmatig werd er gevraagd naar de verkoop van mijn werk, wat me verder heeft aangemoedigd.
Na te investeren in een goed uitgerust atelier en een keramiekoven, heb ik mijn eigen zaak opgestart.
Inmiddels krijg ik meer erkenning voor mijn werk, wat mij stimuleert om nieuwe objecten te maken.
Daarnaast zie ik een pop-up als een goede manier om te testen of mijn werk in de smaak valt bij een breder publiek.

Wat vind je het leukst aan het ondernemerschap?

Het is een uitdaging en elke dag is anders.
Het ontmoeten van nieuwe mensen is altijd boeiend, en gesprekken/samenwerkingen met andere ondernemers zijn inspirerend.
Ook de bevestiging die ik krijg voor mijn werk vind ik heel waardevol.

Op welke prestatie ben je als ondernemer het meest trots?

Op mijn erkenning door de FOD economie.
Het bevestigt dat mijn werk serieus wordt genomen.

Welk advies heb je voor andere ondernemers?

Geloven in je product, volhouden en jezelf blijven ontwikkelen.
Er zijn altijd ups en downs dus niet te snel opgeven, ook als het moeilijk wordt.

Een goed netwerk opbouwen en niet bang zijn om hulp te vragen. Bovendien kan je van andere ondernemers ook veel leren.
Flexibel zijn vind ik ook een must.

Waarom koos je voor een pop-upconcept?

Een vast verkooppunt is voor mij moeilijk haalbaar, omdat ik alleen in mijn atelier werk en enkel op afspraak open ben, of tijdens evenementen zoals de Dag van de Ambachten. Mijn atelier heeft geen vaste openingsuren en is ook geen echte winkel.

Hoe speel jij met je onderneming in op duurzaamheid?

Ik probeer efficiënt te werken om afval te minimaliseren en de impact op het milieu te beperken, zowel in mijn productieproces als in de verpakking van mijn werk.
Ik sorteer mijn afval zorgvuldig en gebruik een bezinkbak voor gevaarlijke stoffen.

Daarnaast streef ik ernaar tijdloze stukken te maken, hoewel dat in de huidige maatschappij van trends niet altijd makkelijk is.”

Wat is het mooiste compliment dat je ooit kreeg van een klant?

Hoe doe je het toch allemaal?

Waar sta je over 5 jaar? Wat zijn je dromen of toekomstplannen voor je bedrijf?

Een atelier als een creatieve hotspot en een apart verkooppand in de stad, waar ik mijn eigen werk kan presenteren samen met het werk van andere makers en /of produkten van andere lokale ondernemers.

Ik koos voor The Box omdat…

Ik koos voor The Box omdat ik mijn werk in een nieuwe omgeving wil presenteren.
Ook de all-in formule is interessant.