theBox_logo+baseline_apart_CMYK

Ondernemers in The Box Antwerpen

blank

Oldcamshop

9 juli 2024 – 21 juli 2024

Oldcamshop specialiseert zich binnen de fotografie in alles wat pre-digitaal is. Het assortiment bestaat voornamelijk uit vintage (analoge) tweedehandscamera’s, filmrollen, instantcamera’s zoals Polaroid en Fuji en allerlei bijhorende accessoires zoals riemen, lensdoppen, filters, tassen,…

Net zoals de vinylplaat terug helemaal hip werd, probeert Oldcam analoge fotografie ook terug helemaal levendig te krijgen! Vele jongeren vinden ondertussen hun weg.


Wat is de missie van je bedrijf?:

Het doel van Oldcamshop is om vintage camera’s een nieuw leven te geven en tegengewicht te geven aan de huidige wegwerpmaatschappij. Verder wil het met analoge fotografie, in deze snelle digitale en geautomatiseerde tijd, mensen een alternatief geven om terug naar de basis te gaan, te vertragen en fotografie echt te beleven. En.. vol spanning wachten op de resultaten!

Waarin onderscheid je je van je concurrenten?

Analoge fotografie is een echte nichemarkt. Met hun 15 jaar ervaring zijn ze in België de specialist in analoge camera’s en kennen ze wereldwijd naam en faam. Hun zeer ruim assortiment weet elke analoge fotografieliefhebber wel te bekoren.

Wie zijn je ideale klanten?

Jongeren die eens terug naar de basis willen gaan, vertragen in het leven en het spanningseffect willen beleven van fotografie door pas na ontwikkeling het resultaat te zien. Ook volwassenen keren graag nostalgisch terug naar analoge fotografie. Is het niet om er zelf mee aan de slag te gaan dan is het om het als verzamelobject in een mooie vitrine in huis te plaatsen.

Waar sta je over 5 jaar?

Binnen 5 jaar hebben wij hopelijk in Antwerpen en misschien ook in andere steden een winkel waar iedereen kan komen snuisteren in de analoge wereld van fotografie. Naast deze fysieke winkel hopen wij ook de vaste internetshop van vele gebruikers te zijn waar zij hun film en toestellen 24/7 kunnen bestellen.

Ik koos voor The Box omdat…

De Kloosterstraat was en is nog steeds de vintage en antieke buurt van Antwerpen waar mensen gewoon al voor de sfeer graag doorwandelen. De ideale plek dus om onze vintage camera’s eens fysiek uit te stallen en niet enkel online. Na jaren een winkel gehad te hebben in de Lange Lobroekstraat willen we eens verkennen of het echte centrum van Antwerpen nog meer onze locatie is.

Blijf je graag op de hoogte?
Dan sturen wij je maandelijks onze digitale nieuwsbrief

Nieuwsbrief
Voornaam + naam
Voornaam + naam
Voornaam
Naam
Statuut