theBox_logo+baseline_apart_CMYK
skief

Stad Antwerpen lanceert The Box

30 sep 2022

  1. Home
  2. /
  3. Actua, Locaties
  4. /
  5. Stad Antwerpen lanceert The...

Stad Antwerpen investeert in startende ondernemers met ‘The Box’, een handelspand waar zowel jonge starters als ervaren ondernemers tijdelijk hun nieuw en innovatief concept kunnen uittesten in een ingerichte testruimte. De werkzaamheden aan het pand in de Kloosterstraat 177 zijn gestart en de deuren van The Box Antwerpen openen in november 2022. De stad neemt dit initiatief om ondernemers die een winkel willen openen in Antwerpen een duwtje in de rug te geven. Geïnteresseerde ondernemers kunnen zich vanaf nu online kandidaat stellen.

Werf 1 The Box Antwerpen

In november 2022 opent The Box Antwerpen de deuren voor het publiek. Zo wil stad Antwerpen startende ondernemers een duwtje in de rug geven en hen stimuleren om zich in de stad te vestigen.

Schepen voor middenstand Koen Kennis: “In steden zoals Gent, Hasselt, Oostende en Turnhout zien we het effect van The Box. Een dergelijk plug-and-play handelspand trekt telkens nieuwe ondernemers aan, met een gevarieerd aanbod als gevolg. Daarmee is het een perfecte aanvulling op de bestaande handelszaken. We geloven sterk dat we met deze dynamiek de Antwerpse shopervaring in de straat kunnen versterken.”

Esther Vandebroek van The Box Vlaanderen: “Jaarlijks maken meer dan 70 ondernemers gebruik van één van de zes reeds bestaande vestigingen van The Box. We zien dat 10 tot zelfs 15 ondernemers zich na een try-out definitief vestigen. Een echte boost voor de handelskernen dus! Daarnaast zien we ook dat er heel wat e-commerce ondernemers gebruik maken van The Box om het fysieke contact met de klant te proeven en te ontdekken hoe dit hun verkoop versterkt. The Box haalt deze e-commerce spelers weer terug naar de fysieke handelskern want velen onder hen vestigen zich definitief na de test.”

Kloosterstraat

The Box komt naar de gekende Antwerpse Kloosterstraat, bekend om zijn antiek-, vintage – en brocantezaken en een van de hotspots van Antwerpen. Met de komst van verrassende conceptstores, stijlvolle interieurzaken en verschillende galerijen blijft de winkelstraat een geliefde plek voor bezoekers en shoppers.

De constante wissel van ondernemers die dit concept met zich meebrengt, brengt een dynamiek van nieuwe bezoekers en consumenten op gang en betekent zo een meerwaarde voor de buurt.

Samenwerking stad en Stebo

Stebo ontwikkelde The Box als testplatform vanuit de overtuiging dat alle ondernemers de kans moeten krijgen om hun droom waar te maken. Ondernemers krijgen er ook de nodige begeleiding en maken deel uit van een community met meer ervaren collega’s.

Stebo vzw rolde de voorbij jaren het concept The Box uit over heel Vlaanderen, altijd in samenwerking met het lokaal bestuur. Je vindt vandaag zo’n plug & play handelspand in Oostende, Turnhout, Gent, Hasselt en Genk.

Schepen voor middenstand Koen Kennis: “Wie een winkel wil openen in Antwerpen verdient alle steun. De hoge investeringskost en de administratie om op te starten schrikken vaak af, zeker als een ondernemer nog niet weet of het concept zal aanslaan. Met The Box bieden we de mogelijkheid om met zo weinig mogelijk rompslomp de slaagkans van een winkelconcept te testen. Bovendien kunnen starters zo ook ontdekken wat Antwerpen te bieden heeft als locatie om hun winkel te vestigen.”

“We zijn verheugd dat stad Antwerpen overtuigd is van de meerwaarde van ons concept”, zegt Frank Maleszka (Stebo). “Onze ondernemers community is zelf ook vragende partij om naar hier te komen. We voegen Antwerpen graag toe aan de keten The Box Vlaanderen.”

Stel je hier kandidaat.

Meer info over The Box Antwerpen vind je hier.

Werf 2 The Box Antwerpen