theBox_logo+baseline_apart_CMYK
skief

Studenten Thomas More openen pop-up Plates and Pleasures in The Box Antwerpen

04 mrt 2024

  1. Home
  2. /
  3. Actua, Collabs, Ondernemersverhalen
  4. /
  5. Studenten Thomas More openen...

Dankzij de laatstejaarsstudenten van het traject winkelmanagement aan Thomas More, is de Kloosterstraat sinds woensdag een pop-up rijker. Nog tot 24 maart verkopen ze keramiek en tafellinnen. Alle opbrengsten gaan naar Think Pink.

Tekst: Niels Delport (GVA) - Foto's: Esther Vandebroek

Met tien zijn ze, de vrouwen achter Plates and Pleasures. Twee jaar lang zwoegden ze aan hun eindwerk: een eigen pop-upwinkel in samenwerking met The Box Antwerpen en het Step-up programma van Unizo.

“Er komt meer bij ondernemen kijken dan we initieel dachten. We hebben alles zelf moeten regelen: leveranciers, marketing, sponsors… noem maar op”, vertelt Evelyne Boeykens (23) die samen met Zara Decraie (21) woensdag de winkel voor het eerst openhield.

blank

De opbrengsten van hun project gaan naar Think Pink. “We hebben voor dat goed doel gekozen omdat ons team uit tien vrouwelijke ondernemers bestaat. Bovendien kennen we allemaal iemand die al (on)rechtstreeks met borstkanker in contact is gekomen. Zo is mijn grootmoeder er aan overleden”, zegt Evelyne.

Het is een unieke kans dat we via onze opleiding deze ervaring kunnen opdoen”, klinkt het bij Zara Decraie (21). “Het is voor ons een leermoment om later zelf als zelfstandige winkelier of ondernemer aan de slag te gaan.”

Op de grote gedekte tafel in hun winkel staan alle producten keurig opgesteld. “We verkopen huisdecoratie en keramiek van onze leverancier Spots and Speckels. Daarnaast bieden we ook geurkaarsen en -stokjes, tafellinnen en thee aan. We vinden dat ons aanbod perfect is voor het doelpubliek dat in de Kloosterstraat passeert.”

“Tien vrouwen, dat geeft soms vonken”

Al ging dat niet altijd even vlot. “We zijn met tien vrouwen die allemaal een eigen mening hebben. Bovendien volgen we een managementopleiding. Daarom hebben we een leidinggevend karakter. En dat geeft soms wel vonken”, lacht Zara. “Maar we zijn het voorbije jaar ook wel naar elkaar toegegroeid.”

De winkel, in de Kloosterstraat 177, van Evelyne en Zara en hun medestudenten: Shari Kennis, Mirthe Volders, Marthe Hugaert, Nikki Verreth, Hypoline Dilavo, Bailey Permentier en Chloé Vermandel, is nog tot zondag 24 maart open.

Openingsuren

Alle dagen open van 10 tot 18.30 uur
Vrijdag van 10 tot 20 uur
Dinsdag gesloten