theBox_logo+baseline_apart_CMYK

Ondernemers in The Box Gent Nederkouter.

blank

Studio Kaman

5 februari 2024 – 11 februari 2024

Studio Kaman is een Belgisch modelabel dat kunst met mode vervlecht. Het label is opgestart door Camille, een jonge kunstenares en modeontwerpster afkomstig uit Gent. Met de missie om kunst toegankelijker te maken en sterker te integreren in het dagdagelijkse leven, digitaliseert ze haar eigen kunstwerken tot statement kledingstukken! Tijdens de pop-up kan je kennismaken met zowel haar kunst als haar kleding. Kom dus zeker langs voor een hoge dosis creativiteit en inspiratie!


Wat is de missie van je bedrijf?:

Kaman’s missie is eenvoudig maar diepgaand – kunst toegankelijker maken en integreren in ons dagdagelijkse leven. Ik wil kunst ‘grijpklaar’ maken en alledaagser. Naar de toekomst toe hoop ik op internationale schaal het belang van hedendaagse kunst onder de aandacht te brengen, alsook de maatschappij motiveren tot een meer betrokken en doordachte interactie met kunst en mode.

Waarin onderscheid je je van je concurrenten?

Studio Kaman onderscheid zich in diens unieke visie en stijl. Het digitaliseren van grootschalige kunstwerken, om deze vervolgens te verwerken in kleding, is tot op heden geen frequent-gebruikte ontwerptechniek. Daarbovenop draagt voornamelijk onze missie bij tot het onderscheid met onze concurrenten. Een algeheel uniek concept met een sterke brand identity.

Wie zijn je ideale klanten?

Mijn ideale klanten zijn geïnteresseerd in de creatieve sector. Vaak zijn ze indirect in contact met creativiteit via hun beroep (architecten, ondernemers, …). Ze hechten veel belang aan zelfexpressie en authenticiteit. Mode en kunst is voor hen een gespreksonderwerp waar ze graag mee uitpakken.

Waar sta je over 5 jaar?

Over 5 jaar wil ik een netwerk van minimum 25 verkooppunten, een vaste collectie per modeseizoen en een eerste werknemer in dienst. Ik hoop de komende 5 jaar het merk uit te bouwen tot een gekende entiteit op de fashion scene, alsook een gewaardeerde speler in de kunstwereld.

Ik koos voor The Box omdat…

Gent is mijn thuisstad waar ook het grootste deel van mijn huidig klantenbestand woont. Ik loop al enige tijd met het idee om een pop-up te organiseren en The Box maakt het hele proces enorm eenvoudig. Daarnaast is het pand ook gelegen op een prachtige locatie en is dit de perfecte manier om mijn concept af te toetsen aan het publiek.

Blijf je graag op de hoogte?
Dan sturen wij je maandelijks onze digitale nieuwsbrief

Nieuwsbrief
Voornaam + naam
Voornaam + naam
Voornaam
Naam
Statuut