theBox_logo+baseline_apart_CMYK
skief

Terugblik | Leer- en netwerkavond ‘Soft Skills in ondernemerschap’ in Hasselt

09 mei 2022

  1. Home
  2. /
  3. Events
  4. /
  5. Terugblik | Leer- en...

The Box Vlaanderen en Starterslabo Limburg organiseerden op 4 mei een geslaagd netwerkmoment in Hasselt. Een enthousiaste groep startende en al wat meer ervaren ondernemers wisselden hun ervaringen uit over ‘soft skills’ in het ondernemerschap. Een uiteenzetting van Marc Beenders (Corporate Community Manager LRM en Gastdocent UHasselt) zorgde voor stof tot gesprek.

Tekst: Jessie Van Tricht - Foto's: Luc Gijbels (Stebo)

Na een blitzbezoek aan The Box Hasselt en huidig Box-gebruiker kunstenaar Bart Deglin zakten we af naar het pand van Circulair Werk(t). Ondernemende creativiteit troef! Eerst namen Esther en Vanessa ons mee in de werking van The Box Vlaanderen en Starterslabo Limburg.

Als kers op de taart surften we samen met Marc Beenders door de vijf thema’s uit het boek ‘Soft Skills in ondernemerschap’ dat hij samen met Pieter Vandekerkhof (Professor Ondernemerschap UHasselt) schreef.

“Niet je idee, maar wat je ermee doet maakt het verschil.”

Bart Deglin in The Box Hasselt blank blank blank

Wat bleef hangen?

“Vaak neem je iemand aan omwille van zijn hard skills, maar ontsla je iemand omwille van zijn soft skills.” resoneerde bij deelnemers Nele en Lisa. Lisa zit momenteel in een Starterslabo traject en zet haar eerste stappen in het ondernemerschap als grafisch designer. “Ondernemen is een groeiproces. Ik heb mezelf al dikwijls verbaasd tijdens het traject – ik groei niet enkel als ondernemer, maar ook als mens. De support waarop je kan rekenen binnen Starterslabo doet enorm veel. Weten dat ik een afspraak kan plannen als ik ergens mee zit en dat ik een klankbord heb bij twijfels … dat is voor mij echt heel waardevol. Ik ben ondertussen zo enthousiast aan het ondernemen dat ik zelfs mijn vriendin Nele aangestoken heb. Ook bij haar begint het te kriebelen om haar ideeën in de praktijk om te zetten.”

blank

blank

“Heb jij vanavond al met iemand die je niet kent gebabbeld?”

Meer was er niet nodig om het netwerken in gang te zetten. Nagenieten deden we met een drankje en een hapje van vegan cateraar Soft, 100 procent planted based. Na een Start! traject mét haalbaarheidsstudie is Shauni er 100 procent klaar voor om haar eigen zaak te starten op de ‘Lutgart, beleef en creëer’-site in Beringen. Veel succes – je hapjes hebben alvast gesmaakt.