theBox_logo+baseline_apart_CMYK
skief

The Box Oostende neemt een vliegende start

15 sep 2021

  1. Home
  2. /
  3. Locaties
  4. /
  5. The Box Oostende neemt...

Op maandag 13 september openden burgemeester Bart Tommelein en schepen van Ondernemen Charlotte Verkeyn officieel The Box in Oostende. Het kant-en-klaar handelspand in de Belle Epoquewijk biedt ondernemers de ideale kans om hun retailconcept uit te testen. Onderneemster Indira Verwichte bijt de spits af. Ze probeert enkele weken haar retailconcept ‘Bliede’ uit in The Box.

Foto's: Luc Gijbels (Stebo)

The Box is een concept van Stebo vzw in samenwerking met het Economisch Huis Oostende. Het pand in Oostende staat minstens drie jaar ter beschikking. Zo hoopt het ondernemers met creatieve concepten aan te trekken. Schepen van Ondernemen Charlotte Verkeyn is tevreden met dit nieuwe project in de kuststad: “Een dergelijk plug en play handelspand trekt telkens nieuwe ondernemers aan, met een gevarieerd aanbod als gevolg. Daarmee is het een perfecte aanvulling op de bestaande handelszaken. We geloven sterk dat we met deze dynamiek de Oostendse shopervaring in de Belle Epoquewijk versterken.” Burgemeester Bart Tommelein vult aan: “We verwelkomen met veel plezier een concept als The Box in Oostende. Oostende biedt als Stad aan Zee immers alle troeven aan startende en jonge ondernemers om hier hun zaak op te starten. Creativiteit en ondernemerschap ondersteunen we graag in onze Stad.”

Interieur The Box Oostende

“We zijn verheugd dat het Economisch Huis Oostende overtuigd is van de meerwaarde van ons concept”, aldus Frank Maleszka en Esther Vandebroek van Stebo. “Onze ondernemerscommunity was zelf ook vragende partij om naar hier te komen. We voegen Oostende dus graag toe aan het netwerk ‘The Box Vlaanderen’.” Het Economisch Huis Oostende is blij dat dit initiatief aanslaat en krijgt heel wat leuke concepten binnen, waardoor The Box al tot eind 2021 aan enkele startende ondernemers verhuurd is. Het roept enthousiaste ondernemers op om ook de stap te zetten en hun concept in het pand te testen. Zo kan Oostende nieuwe ondernemers met mooie initiatieven ontvangen.

 

Burgemeester Bart Tommelein met onderneemster Indira Verwichte

Eerste onderneemster

Indira Verwichte is de eerste onderneemster die met haar concept – ‘Bliede’ – in het pand komt. “’Bliede’ is West-Vlaams voor blij. Ik wil vrouwen sterker, positiever en blijer maken zodat ze zich goed in hun vel voelen. Dat doe ik aan de hand van statementoutfits”, vertelt Indira. Alle kledij is duurzaam en/of vegan of werd in goede, diervriendelijke omstandigheden vervaardigd. Ze matcht graag de outfit met de persoonlijkheid. Dat doet ze met kleuren en boodschappen op kledingstukken om iemand zo de perfecte outfit te bezorgen.

Indira baat reeds een webshop uit, maar zoekt nu ook fysiek contact met haar klanten. Via de pop-up hoopt ze haar persoonlijke aanpak nog meer tot zijn recht te laten komen. “Toen ik vernam dat The Box ook naar Oostende kwam, was ik meteen overtuigd. Het concept van The Box is voor mij de ideale manier om een eerste stap richting ondernemen te zetten. De snelle opstart en de lage kosten waren doorslaggevend bij deze beslissing. Het is een mooi pand met een grote etalage op een goede locatie. Ik hoop dat vele vrouwen hun weg vinden naar Bliede.”

 

Ook interesse in The Box Oostende? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via www.theboxvlaanderen.be/contact