theBox_logo+baseline_apart_CMYK
skief

Zes student-ondernemers bundelen de krachten in The Box Gent Nederkouter

21 feb 2023

  1. Home
  2. /
  3. Collabs, Ondernemersverhalen
  4. /
  5. Zes student-ondernemers bundelen de...

Deze maand palmen 6 Gentse student-ondernemers The Box in. Een pop-up pand van de Stad Gent dat ondernemers voor een periode van een weekend tot 3 maanden kunnen huren. Wij stapten even binnen en polsten waarom deze 6 studenten hun studies combineren met een ondernemersbestaan.

Tekst: Nicky Temmerman (Stad Gent)

Hallo! Tof dat jullie The Box huren. Maar vertel eens waarom jullie jullie studies combineren met een ondernemersbestaan?

Ondernemen is onze passie. Het is iets wat we graag doen en de meesten onder ons hebben ook effectief een plan om na hun studies een onderneming op te zetten. Wat dat betreft is student-ondernemerschap de ideale tussenstap. Want het is nu dat we risico’s kunnen nemen. Nu hebben we nog geen kosten of verplichtingen en heeft een verlies minder impact. Bovendien is het wel interessant om de theorie van de lessen meteen in de praktijk om te zetten. Zo weet je meteen waarom de leerstof ook praktisch van pas kan komen.

Hoe valt die combinatie tussen studeren en ondernemen mee?

Het is best wel pittig. Vooral ook omdat sommigen onder ons daarnaast nog een extra studentenjob doen. Gelukkig bestaat er net zoals voor topsporters een speciaal statuut voor student-ondernemers. Dat geeft ons toch iets meer ruimte. Zo kunnen we bepaalde taken uitstellen of meer flexibiliteit aan de proffen vragen als dat nodig blijkt.

Wat hopen jullie te leren in The Box?

Het is een interessante testcase om te zien of onze webshops een retailbestaan aankunnen. Een heel goede leerschool om zaken uit te testen dus. Want de formule maakt het makkelijk omdat we weinig zelf moeten regelen. En aangezien we ook maar 1 maand van pop-up willen doen, zijn de mogelijkheden beperkt. Dit pand en deze formule lenen zich daar perfect voor.

En waarom delen jullie de ruimte dan met z'n zessen?

Dat idee kwam van Rosalie omdat het als student best wel een grote investering is om zo’n pand op je eentje te huren. Waarom dan niet de centen bundelen voor de huur of promotie met andere lotgenoten? Zo profiteert iedereen van een lagere huur en hoeven we niet elke dag aanwezig te zijn om de winkel open te houden. Daarnaast lijkt het ons ook heel interessant om mekaar te versterken door onze netwerken te delen. Zo kunnen we via de andere student-ondernemers nieuwe klanten leren kennen.

Lees meer ondernemersverhalen