theBox_logo+baseline_apart_CMYK
skief

5 voordelen van een richting met spullen uit de kringloopwinkel

01 mrt 2023

  1. Home
  2. /
  3. Tips, Trends
  4. /
  5. 5 voordelen van een...

Naast een set modulaire meubels en kaderrails heeft elke Box ook afspraken gemaakt met een lokale kringloopwinkel. Zo kun je snel en met een minimum aan kosten je winkel of horecazaak in The Box inrichten.

Tekst: Esther Vandebroek - Foto's: Luc Gijbels (Stebo)

1. Goed voor je portemonnee

Goedkoop, goedkoper, goedkoopst. In de kringloopwinkel vind je kwalitatief goede spullen tegen een aantrekkelijke prijs. Sommige kringloopwinkels bieden ook een huurformule aan, of je kunt de spullen zelf doorverkopen na je pop-up. Een win-win voor je portemonnee.

2. Dubbel duurzaam

Shoppen in de kringloopwinkel is een makkelijke manier om een stukje duurzaam aan je onderneming toe te voegen. De items die daar liggen zijn niet weggegooid, vernietigd of verbrand, maar krijgen een tweede kans. Daarnaast hoeven de producten die jij daar koopt niet opnieuw geproduceerd te worden, ook dat draagt bij aan een betere aarde. 2x duurzaam dus!

3. Ruim aanbod

Je vindt er van alles wat je in een winkel of horecazaak nodig hebt! Het aanbod gaat van meubilair en elektro tot keukengerief zoals servies en kookpotten. Je vindt er voor je horecazaak altijd basic artikelen in voorraad, maar ook minder voor de hand liggende spullen zoals weegschalen, koffiemolens, bakvormen enzovoort. Vaak zijn deze tweedehands artikelen zo goed als nieuw, of zelfs in ongebruikte staat. Denk maar aan ongebruikte cadeaus of vergeten aankopen. De meeste items worden opgepoetst en indien nodig hersteld.

Wijnbar Bar-o-lo

Bliede in The Box Oostende 4. Unieke items

Soms moet je goed zoeken, soms is het een hele kringloop vol: unieke items en kringloopparels. Ben jij op zoek naar iets unieks voor in je zaak? Ook dan is de kringloop echt een aanrader. Een extra voordeel: de kans dat iemand anders hetzelfde unieke item heeft, is klein.

5. Niet alleen duurzaam ook sociaal

Talloze kringloopwinkels in ons land zijn verbonden aan goede doelen, zijn een sociale werkplaats of bieden een ontmoetingsplek voor de omgeving. Met jouw aankoop in de kringloop steun je deze initiatieven. Een mooie manier om ook zo bij te dragen aan de maatschappij.

 

Samenwerking tussen The Box en de Kringloopwinkel

Als je The Box reserveert, ontvang je een uitgebreide handleiding waarin je allerlei praktische tips en interessante contacten vindt. Ook de contactpersoon van de lokale kringloopwinkel staat hierin vermeld. Je maakt best ruim op tijd een moodboard en een lijst van wat je zoekt, en neemt dan tijdig contact op met de kringloopwinkel. Zo haal je het maximum uit de samenwerking tussen The Box en de kringloopwinkel!